Home » ‘Kedai Baju Kurung Peplum

Chinese Bun

I decided to make several experiments with hair buns. The first experiment is Chinese Bun. I’m sure most of you have already tried this hair style or others like this. But this is the first time I do it, so please don’t be too strict to me. I’ll try to explain the steps I’ve done to arrange hair in Chinese Bun:

1. Arrange your hair in a ponytail. You can place the ponytail high or low, this makes no big difference. It’s just to your preferences.

2. Put a hairstick horizontally in the root of the tail.

3. The next step is to divide hair into two equal parts. Put each part up, over and behind the hairstick.

4. Wrap the hair parts in opposite directions around the ponytail holder and loop around the hairstick.

5. Add hair pins, scrunchie, or other holders that will secure the bun on top or underneath.


See also How to Make a Chignon

Related Articles:

Kedai Baju Kurung Peplum

Kedai Baju Kurung Peplum - saya tak puas hati pulak kalu beli baju kurung tak try dulu ni tapi kalau bagus, boleh la cuba beli :p hehe Seorang Blogger bernama eliss´s last blog post post, saya tak puas hati pulak kalu beli baju kurung tak try dulu ni tapi kalau bagus, boleh la cuba beli :p hehe Seorang Blogger bernama eliss´s last blog post post. Kedai Baju Kurung Peplum - PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM , PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM . Kedai Baju Kurung Peplum - Skang ni nak hiburkan hati tgh cari design kurung moden yg menarikkdg2 selalu sgt tempah baju sampai mati idea nak wat design yg macam manamaklum lah , Skang ni nak hiburkan hati tgh cari design kurung moden yg menarikkdg2 selalu sgt tempah baju sampai mati idea nak wat design yg macam manamaklum lah .

Kedai Baju Kurung Peplum - XL - Sold to Afida.kak baju dah sampai, cantik sangat cuma besar skit je biasalah readymade., XL - Sold to Afida.kak baju dah sampai, cantik sangat cuma besar skit je biasalah readymade..

Kedai Baju Kurung Peplum - sejak aku masukkan n3 baju kurung murah, ramai dok tanya kat mana kedai tu., sejak aku masukkan n3 baju kurung murah, ramai dok tanya kat mana kedai tu.. Kedai Baju Kurung Peplum - Ini pula Kurung Moden kain PEPLUMjahitan LACE untuk lengan dan bawah bajumaterial plain satinsebenarnya ni adalah tempahan onlinesue tak kenal , Ini pula Kurung Moden kain PEPLUMjahitan LACE untuk lengan dan bawah bajumaterial plain satinsebenarnya ni adalah tempahan onlinesue tak kenal .

Kedai Baju Kurung Peplum - Belajar cara menjahit baju kurung dengan panduan langkah demi langkah. Inilah cara mudah dan cepat untuk belajar jahit baju kurung. Pelajari cara mudah untuk menjahit , Belajar cara menjahit baju kurung dengan panduan langkah demi langkah. Inilah cara mudah dan cepat untuk belajar jahit baju kurung. Pelajari cara mudah untuk menjahit .

Kedai Baju Kurung Peplum - Color : Navy blue with polka dot Kod : ZA01(60) Harga : RM45 (add RM3 for 2XL - 4XL ) Ready stock : XS - 4XL, Color : Navy blue with polka dot Kod : ZA01(60) Harga : RM45 (add RM3 for 2XL - 4XL ) Ready stock : XS - 4XL. Kedai Baju Kurung Peplum - Tempahan menjahit pakaian wanita, tudung, langsir, kelas menjahit. Tempahan baju kurung, baju kurung pahang, kebaya, jubah, telekung, peplum, blouse, shawl, selendang , Tempahan menjahit pakaian wanita, tudung, langsir, kelas menjahit. Tempahan baju kurung, baju kurung pahang, kebaya, jubah, telekung, peplum, blouse, shawl, selendang .

Kedai Baju Kurung Peplum - Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi., Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi..

SHORT PIXIE HAIRCUTS ARE VERY STYLISH

Short haircuts are in fashion because they are easy to handle and easy to style. There are many short haircuts suitable according to your face shape and hair type like short pixie haircuts, razor cuts, short layered haircuts, bob cuts and curly hairstyles. Short pixie haircuts are very short hairstyles and best for those women …

Nail art ideas for Christmas

Nail art ideas for Christmas Nail art ideas for Christmas

Selecting Gorgeous Wedding Hairstyles for Fine Long Hair

Wedding Hairstyles fоr Fine Hair Anу woman whо hаѕ fine оr thin hair knоwѕ hоw hard іt саn bе tо style. Whеn уоu аrе а bride (or а bridesmaid, fоr thаt matter), thе thin hair problem bесоmеѕ еvеn mоrе pressing, bесаuѕе mоѕt formal hairstyles аrе full аnd lush. However, thаt dоеѕ nоt mеаn thаt а …

Short Hair With Bangs

This hairstyle is easy to enhance your eyes. Parted Bangs are great for  round face, square and heart shaped. You can create different styles for this hairstyle. Celebrities like Hillary Duff, Jennifer Aniston and Kim Kardashian are satisfied with  this hairstyle.               This hairdo is appropriate for every face …

Latest Bangs Styles for Young Men’s

Young boys in the teenage look more sexy when they apply side hair bangs to their haircuts up to their shoulder or long enough to give a hot trendy look. Here are many great looking medium length haircuts for men with very long hair bangs blended in various haircuts.                          Latest Bangs Styles for Young …